Kommentarer

Jag godkänner inte:

Otrevliga kommentarer
Debattkommentarer om vikt, BMI, hälsa, och så vidare
Kommentarer som alltför explicit sexualiserar personen på bilden
Kommentarer som värderar olika sorters kroppar mot varandra


70 Responses to “Kommentarer”

  1. 1 Irmelin

    Fantastiskt initiativ!
    Jag läste om dig i Sydis idag och kände igen ”simhalls-känslan”.
    När jag kom till Kallis i Malmö allra första gången en sommar blev jag fascinerad och lättad. Massor med kroppar av ALLA slag och man slutade bedöma, för det fanns ingen anledning. För mig som haft ätstörningar kändes det så befriande.

  2. 2 bubblor

    Jag uppskattar Ditt initiativ men vågar inte själv. Ge mig lite av Din styrka, skjutjärnsjournalisten, jag har inte ens vågat lägga ut min vikt på bloggen.
    Jag ska titta in hit hos Dig och hämta styrka. Kram Bubblor

  3. 3 plastbaronen

    Bra initiativ! :)

  4. 4 biffcake

    Det här var en jätterolig idé, verkligen dagens tankeställare! Funderingar kring kropp och ideal är alltid aktuella och behöver ifrågasättas, så det är verkligen en fröjd för ögat att se en sådan här sida! Närhelst jag samlat mod till mig kommer jag skicka in en bild!

  5. 5 Linda

    Underbart initiativ! Fortsätt! :)

  6. 6 Maria

    Hej!

    Inga nya bilder för 7 och 8 maj?

    Förövrigt ett fantastiskt initiativ:)

  7. 7 astrid

    Jag har sedan min graviditet sett mig som väldigt tjock.. men när jag ser de här bilderna och folk som faktiskt väger 10 kilo mer än mig som jag inte ens tycker är tjocka får jag verkligen mig en liten tankeställare.. kanske är jag inte så stor som jag tror?! Denna sida gjorde mig glad.. Äntligen får man se lite normala män och kvinnor

  8. 8 Nina

    Hej!

    Jag är så imponerad över er som tycker att alla kroppar är så vackra. Hur bär ni er åt? Jag är lika hård mot andra, som jag är mot mig själv. Har ni några tips för hur man gör för att tycka bättre om kroppar i största allmänhet? (Både sin egen och andras)

    Samt en fråga till blogginnehavaren: är de negativa kommentarerna bortplockade (censurerade)?

    För övrigt tycker jag att den aktuella bloggen är ett mycket bra initiativ.

    • 9 Julia

      Det står i precis det här inlägget vad som inte godkänns när det gäller kommentarer.

  9. 10 Jeanette

    Underbar blogg!smart idé och det känns så skönt att se människor som inte är retuscherade för en gångs skull.Man blir glad när man ser bilderna och alla positiva kommentarer!

  10. 11 Fredrik Lindgren

    Hej
    Kul med en blogg som visar helt vanliga människor.
    Det är alldeles för många som lider av
    dagens ”skönhetsideal”.

    Mvh
    Fredrik

  11. 12 ettan

    Underbar blogg! super!

  12. 13 Helene bollner

    Hej!!!!

    Vad befriande och livsbejakande!!!
    Blir glad och tacksam över att få se dessa ”vanliga” kroppar och att de existerar!
    Har en svår bulimi och en abnorm självbild enligt min sambo och jag saknar ”referensramar” på hur en kropp kan se ut. Mina besök på badhus är ytterst få och kanske vore det rena medicinen att i medicinskt/terapeutiskt syfte besöka ett sådant!!

    Tack!!!
    Mvh Helene

  13. 14 Ylva

    Hej!

    Du har skrivit att detta bland annat är för att visa på hur konstigt bmi är som mått. Det vore intressant om bilderna taggades efter bmi så att man kan se hur olika t.ex. en ”bmi 23”-kropp kan se ut.

  14. 15 Maria

    Tycker bara denna sida är fantastisk! Så vackra alla är, oavsett storlek…blir så glad att se hur jag upplever andras kroppar vara så vackra att jag kanske kan tycka att jag själv är vacker nån dag…inte än, men kanske snart…TACK!!!

  15. helt underbar blogg, och man får se hur vackra alla är, men som ändå ser olika ut.
    Önskar att jag hade mod att lägga upp min kropp, men det kommer nog dröja åtskilliga kilon innan jag ens överväger det.

    Keep up the good work!

  16. 17 sassa

    Måste bara säga att den här hemsidan gör mig peppad och får mig att fatta att min kropp är fin, att det är okej att slappna av och njuta, jag är ju faktiskt långt ifrån överviktig, och att om någon inte gillar min kropp så är det inte mitt fel, inte något jag ska bry mig om :)

  17. 18 sofia

    Bra initiativ och bra att människor med så olika kroppar skickar in bilder!

    Däremot tycker jag att det är bättre om alla har trosor/kalsonger på sig på bilderna. Naket är naturligt, men kroppsformen ser vi ju ändå, eller?

  18. 19 Cissi

    Härlig sida, verkligen.
    Men varför kan man inte se bilder som är över en månad gamla?

    • Vad menar du? Arkivlänkarna finns ju längst ner på sidan, under den äldsta bilden.

      • 21 Cissi

        När jag klickar på arkiven så vill inga bilder visas, oavsett vilken webbläsare jag använder. Det är lite skumt tycker jag =(

  19. 22 Maths

    Den här sidan är underbar. Varje gång jag varit inne känner jag mig så upplyft av alla vackra kroppar och framförallt alla positiva kommentarer.

  20. Vilken grym sida! Och vad vackra ALLA är. Ville bara säga det, keep up the good work :)

  21. Ja, tack, tack, tack kära Julia!
    Underbar blogg, vilket initiativ!
    En virtuell naturiststrand. Inte för att man måste vara naken för att visa
    sin kropp, men där kände iallafall jag mig accepterad på ett helt annat sätt än på textilstranden.
    Heja alla!

  22. 25 Pernilla

    Gått igenom denna blogg nu ett tag och blev så motiverad att faktiskt ta en helt fin, naturlig bild av min kropp och bara titta på den i olika vinklar. Tog bilder – och tittade. Har aldrig känt mig så fin, jag är ju sexig, jag är vacker, jag är kvinnlig. Min hjärna samlade på sig alla dessa fina bilder som folk skickat in och idealet raserades direkt..för denna stund. Det kändes underbart. Vi är alla så jävla fina…idealet är trams. Vi ser ut som vi ser ut. Å FAN VAD SNYGGA VI ÄR.

  23. Det är faktiskt kommentarerna som gör att jag har avstått från att skicka en bild. Jag gillar verkligen idén, jag har samma erfarenhet av hur befriande det kan vara att gå till simhallen och inse att jag inte är den enda som inte ser ut som en retuscherad fotomodell utan att folk i verkligheten ser ut lite som helst. Men jag vill faktiskt inte få min kropp recenserad av några okända, eller kända för den delen, vare sig i positiva eller negativa ordalag. I simhallen är det ingen som säger ”åååååh, vilken mysig mage” och jag skulle inte vilja höra det på nätet heller. Jag förstår att det känns peppande att få komplimanger för sin alldeles vanliga kropp som man själv kanske inte gillar så värst, men är det verkligen det bekräftelsesökandet som är syftet med bloggen? Var inte meningen att bara rätt och slätt visa hur folk ser ut?

    • Man kan välja att man inte vill ha kommentarer när man skickar in.

      Jag öppnade upp för diskussion om kommentarer för ett tag sen och det var väldigt många som ville att det skulle finnas kvar.

  24. Vilken lättnad att den här sidan finns.
    Jag har i hela mitt liv sysslat med lagidrott och alltid varit lite besvärad i omklädningsrummet, inte mycket men dock besvärad.
    Sedan jag upptäckte den här sidan har allt förändrats och nu är jag inte alls besvärad.
    I ett omklädningsrum kan man ju inte kolla allt för noga utan att riskera att kränka andra men här kan jag ju titta ordentligt utan att stöta mig med andra.
    Vet ni vad jag har upptäckt? Jag ser inte sämre ut än någon annan och kan känna mig fullt normal i omklädningsrummet, duschen och bastun. TACK :)

    mvh/ Rockstar

  25. Underbar blogg, känner mig redan lättare till sinnet efter några minuter här!!

  26. 31 Emma

    Underbar tanke, underbar blogg!

    Kram Emma

  27. 32 Lisa

    Skitfin blogg. Har skrivit en liten kommentar om den här: http://lenimentuslenimentus.wordpress.com/2010/12/03/den-digitala-simhallen/

    Fantastiskt!

  28. 33 Linnea

    Jag tycker att det här är en jätte bra idé!!!! :D
    jag kommer skicka in någon bild på mig ganska omgående ;)

  29. 34 emma

    Har det inte försvunnit en bild mellan den 4e och den 8e december? Är rätt säker på att jag såg en ny bild för några dagar sedan som verkar borta nu. Ett misstag eller någon som ångrade sig?

  30. 35 Frida

    Jag blir nästan lite sorgsen när jag ser alla dessa kroppar. Så många som är så otroligt snygga och charmiga men som ändå lider av komplex. Jag blir också förundrad över att komplexen aldrig tycks släppa. Man mår inte bättre av att jämföra sig med andra tjejer, man mår bäst av att försöka tycka om sig själv.
    Även om det inte alltid går, men stå på er tjejer och killar!
    Tänk vad tråkig världen hade varit om alla hade sett likadana ut!

  31. Fantastisk blogg!! Sånna här initiativ behövs verkligen för att ta ner kroppsfixeringen på jorden. Bra!

  32. 37 sara

    Hej!

    Hittade din sida via en kompis blogg. Tycker detta är ett kanonbra blogg. Jag har just nu ett projektarbete om just hälsa kropp och välmående och detta med tanke på att jag själv haft en ätstörning. Din simhallskänsla som du nämde känner nog de flesta utav oss igen för men tror faktiskt att alla borde se ut som modellerna i tv eller tidningar vilket är fel med tanke på att alla ser olika ut. Var rätt skönt att titta runt på bloggen och se bilder och läsa om hur andra känner och inse att man faktiskt inte är ensam om alla tankar och funderingar. Det här är bra gjort! :)

  33. Tacktacktack! Du och alla människor som skickat in bilder har höjt min självkänsla något enormt! Har alltid haft problem med mig själv och min kropp. Men när jag tittat runt på alla olika kroppar så inser jag nu att jag borde vara stolt över att se ut som jag gör. Jag är unik, och det är ni med! Tack <3

  34. Alltså, jag vill inte vara elak… men om det nu är så himla många som mejlar dig och står i kö, varför publicerar du åtminstone inte en person per dag?

    • Det har jag förklarat ett antal gånger – för att det tar tid och arbete att publicera, och jag gör det här ideellt på min fritid.

  35. Vilket fint projekt!
    Hoppas att många kommer ta del av detta.
    Mvh,
    Patrik

  36. 42 Mia

    Tack för en underbar sida! Jag undrar om man inte skulle kunna införa nån sökfunktion för vikt/längd/bmi eller liknande för att kunna se hur olika form alla har trots samma vikt/längd/bmi. Har själv jagat siffror vad gäller vikt men har nu börjat inse att siffrorna kanske inte säger så mycket!

  37. 43 Ida

    Kjempefin side! :)

  38. 44 Jonas

    Hej

    Sitter och lyssnar på en podsändning från 2010, P3 Kultur och kände att jag ville hålla med Julia om att BMI är ett idiotiskt mått. Vi har de kroppar vi har och kan inte göra jättemycket åt dem, alla som har lagt upp bilder på sig själva är jättevackra och ska inte klanka ner på hur de ser ut. Det är kroppens funktion och inte utseende som bör vara i fokus, själv ligger jag långt över det manliga ideal BMI:it och ser inte ut som Brad Pitt. Jag har precis som många andra haft enorma komplex för min kropp och dess utseende, men har senare i livet kommit att titta på vad är syftet med min kropp? Sport, sex, arbete, umgänge, politik och tusen andra saker och börjat gilla den. Den kvinnliga kroppen är utsatt för en patriakal hetsjakt för att den skall anpassas till de manliga idealet och inte den egna individens behov. Bra initiativ och skit i vad modepressen lägger på oss.

    Jonas

  39. 45 .

    Verkligen fantastisk blogg! Alla fina kommentarer på alla bilderna är underbara. Funderar på att lägga ut för att förstärka min egen självkänsla!

  40. 46 ida

    riktigt bra blogg. jag är själv inte jätte liten därför känns det bra att veta att det finns flen som inte är de. riktigt fina människor allihopa!

  41. 47 linnea

    är det inte säkert att man kommer med? för jag skickade in bild för någon vecka sen men har inte kommit med :o

    • Alla kommer med, det har bara kommit in väldigt många bilder och jag lägger upp dem i den ordning de kommer in.

  42. 49 Isabelle

    Älskar den här sidan så mycket att det inte känns möjligt. Tror jag ska skicka in en bild på mig med. Fastän jag inte tycker om mig så mycket

  43. det är så intressant hur det verkar som om de som jag tänker ”åh, vad fin hon var!” är oftast den som själv upplever sig som ”snyggare om jag var 5 kilo lättare”.

    den dagen jag slutade väga mig var den dagen jag började bli lite lite mer normal.

  44. Det jag tycker är absolut mest lärorikt med kroppsbilder är faktiskt hela grejen med att det är så svårt att uppskatta vikt, eftersom kroppar är så himla olika formade. Jag går igenom Kroppsbilder ibland och tittar efter kroppar som känns ganska lika min egen. Det har hänt att jag identifierat folk som väger 60kg som ”ungefär som jag”, och folk som väger 105. Jag är alltså precis lika kass på att uppskatta vikt nu som jag var för ett drygt år sedan. Men det känns ganska bra, som att det faktiskt ligger någonting i att vikt mest är en siffra, och inte så mycket att hänga upp sig på.

  45. 52 Veronica

    skickade in min bild och fick ett ”tack för att du ville vara med”, men bilden kom aldrig upp. Tråkigt att inte alla får vara med som det är menat…

    • Alla får vara med, det är bara lång kö. Dock hittar jag inte något mail från den mailadress som du kommenterat med, så jag kan inte säga hur lång tid det är kvar för dig.

      • 54 Veronica

        jag mailade från en annan då jag var rädd att det skulle avslöja vem jag är =( Men okej, då vet jag varför, tack för svar! =)

  46. 55 lenamarie

    – jag tycker som så många andra här att denna nakenblogg” är så bra!
    Bilderna gör mej glad och de känns så underbart att se alla dessa olika kroppar.. som alla på sitt eget vis är vackra.Jag har alltid varit fascinerad av kroppar både mäns och kvinnors .. främst kvinnors ( jag är kvinna själv, och heterosexuell). Å andra sidan så är just intresset inte sexuellt utan mer ” en slags nyfikenhet och glädje över hur lika men ändå olika vi är,etc.
    Den här sidan har ”hjälpt mig själv att vara mer snäll mot just mig själv i min bedömning” ..absolut … och fått mig att förundras många gånger hur personen på bilden ibland kan ha fler olika slags komplex- när jag ”bara” ser en jättevacker kropp!!.Med den tanken kom tanken att jag kanske också duger precis som jag är.
    – jag är glad att jag kan se det vackra i människokroppen , tacksam över att jag inte letar” fel”.. för jag tror att många av oss är så vana att se dessa retuscherade ,plastikopererade ..kroppar att vi till slut tror att de är så vi ska se ut” att de är den normala normen. Mycket bra i`de!! ,Hoppas du fortsätter!
    Tack.:)

  47. 56 Anna

    Vilken fruktansvärt dålig uppdatering måste jag säga.

  48. 57 s

    Bästa bloggen.
    Fortsätt såhär, gör folk mer införstådda med det verkligen livet
    – inklusive mig själv.
    SåJävlaBra!

  49. 58 E

    Det här var en väldigt ovanlig och bra hemsida! Den ger insikt och jag tycker verkligen att alla ni som lägger ut era bilder är jättemodiga! :-)

  50. Härligt projekt som hjälper mig att vara mer nöjd och se mer objektivt på min kropp! Önskar jag kunde ”dela” det på facebook och liknande!

  51. 60 Cs

    Skickade in min bild för snart ett år sedan, väntar och väntar…

  52. 61 Poppis

    Har sidan dött ut? Länge sen de var något nytt nu”

  53. 62 Veronica

    skickade in min bild för mer än ett halvår sedan, men verkar inte få vara med =( har en vän som skickade in sin bild senare och hennes är uppe. Något fel på mig? =(

    • 63 Josefin

      Jag skickade in min för ett år sedan, och med tanke på den långa kön så får man inse att det kan ta tid!

  54. 64 Amy

    Vilken fantastisk idé! Suttit och kollat igenom alla bilder och många kommentarer och genast känner jag mig lite bättre inombords!Det är så skönt att se riktiga människor i sin naturliga skönhet!! Det finns fortfarande hopp för mänskligheten haha!

  55. 65 cecilia

    Om du bara visste hur den bloggen har fått mig att ta mig ur både den ena och den andra ätstörningen. Jag kommer att vara med längre fram, var så säker på det! Vi ses.

  56. 66 Kjell

    Jag noterar att kommentarfältet till fotografierna inte längre finns. Är det medvetet?

  57. 67 Erika

    Börjar verkligen bli otålig, hur länge måste jag vänta?

  58. Jag blev så glad när jag såg den här bloggen att jag genast tipsade om den på facebook! Det är så skönt att se vanliga kroppar i alla former och storlekar!
    Jag skulle gärna vara med men vet inte om jag vågar än :)

  59. det vore roligt om bloggen kunde fortleva. en bra blogg.

  60. 70 Cecilia

    Åh vad jag blev glad över att hitta till din sida! Alla fina kroppar som duger precis som de är. Tack, det här gjorde definitivt min vecka. Nu vet jag att jag kan strunta i mitt BMI. Tack!


Lämna en kommentar