Vara med?

Kroppsbilder är på paus, så de bilder som kommer in hamnar bara i en kö och jag kan inte säga något om eventuell publicering.

 

 

 

Alla får vara med. Oavsett kön, ålder, storlek eller hur naken man är bekväm med att vara.

Maila juliaskott @ gmail.com med en bild på dig själv, gärna stående i helfigur — du väljer själv hur mycket du vill visa, och vilka siffror du vill ha med, men om du vill ha med t.ex. namn, ålder, längd, vikt och BMI så skickar du med dem. Om du har en mening eller två du vill ha under bilden så skicka det också. Säg till om du vill att ansikte eller tatueringar ska anonymiseras, och säg till om du vill att jag ska stänga av kommentarer på din bild. Om du är under arton år ber jag att du har underkläder på dig. Erigerade penisar publiceras inte.

Sen vill jag också att du skickar med en bild där du håller i en papperslapp där det står ditt namn och ordet KROPPSBILD, så jag vet att det faktiskt är du på bilden. (Den kommer jag inte att publicera.)


101 Responses to “Vara med?”

 1. Väldigt bra intitiativ och jag funderar … Kanske att jag är med. Kanske kanske tar jag mod till mig. Kan vara bra att ha någon lite äldre också för jag föreställer mig att de flesta som ”vågar” är lite yngre.

 2. 3 Frida

  En liten tanke bara: det kan vara en god idé att göra en vattenstämpel eller liknande på bilderna som publiceras, förslagsvis med texten kroppsbild, så att de inte riskerar att hamna i felaktiga händer och på tvivelaktiga sidor.

 3. Ska man va helt näck alltså?

 4. 8 Vilse

  Jag vill vara med. Men ärligt kan jag säga att det jag är rädd för är att ”idioter” ska komma med kommentarer om fetma och hur fet man är osv. Se bara så fort det är en bild på en kvinnas kropp på Aftonbladet.se eller expressen.se tex. kommentarerna som ”svenska folket” skriver in innehåller bara kritik om hur FEL hennes kropp är.

  Jag vill gärna visa hur jag ser ut efter två barn och som 30+ i ålder. Men även om jag tycker att jag är rätt okej så tror jag att min självkänsla kan få sig en törn med såna kommentarer.

  Förstår du mitt resonemang?

  • 9 Julia

   Jag förstår absolut. Jag har också haft de funderingarna.

   Dock är kommentarerna förmodererade för att slippa både idioter och spammare, och jag släpper inte igenom förolämpningar eller negativa uttalanden.

   Sen om folk är otrevliga om projektet på annat håll behöver man ju inte läsa det.

 5. 10 pelletsmaskinen

  Mycket imponerad. Men jag vågar inte. (Kanske om det får mogna in en stund.) /P

 6. Jag gillar idén. Gillar den så mycket att jag klädde av mig inför kameran. Dock utan ansikte… :-)
  Jag skickar dem endera dan.

 7. 12 Tanja

  Oh jag springer ner på direkten o ska ta bilder :)

 8. Trevligt initiativ. Har precis startat en blogg om min operation som ska genomföras i maj 2010. Har fött 2 barn och är ganska nöjd med min kropp. Förutom brösten…just dom jag ska förändra. Lycka till med ditt projekt!

 9. 14 Emma

  Bra idé! Ska bara fixa en bild på mig själv, sen skickar jag in den :)

 10. JÄTTEFIN IDÈ! Jättejättefin! Jag tycker om!

 11. 16 Meja

  Hej
  Underbar idé
  Skickar en mogen 40+ kvinnokropp
  Tjejer, våga ni oxå!

 12. låter som en bra idé men det e bäst om de är vattenstämplade så att de inte hamnar i fel händer… annars tycker jag att det är en bra idé som många gissningsvis kommer haka på… :D ska fixa bild snart… :) på återseende!

  • 18 Malena

   Håller med angående stämpel!

   För övrigt, bra initiativ!

 13. 19 Susanna

  Finns det nån tidsgräns för hur länge det här projektet ska hålla på? Jag undrar för jag vill vara med men väntar på att ”fotografen” (hon med den dyra flashiga kameran) ska komma hem och det kan ta ett tag. Går det bra att skicka in bilder nån gång i April eller är det för sent? Just ja, jag är jättetjock och det är därför jag vill vara med (väger över 100 pannor). Sist jag visade ”avklädda” bilder av mig på nätet var 2005 men då hade jag korsett på mig som höll in magen, och dessutom var jag sminkad och stod och posade och hade mig. Nej de bilderna duger inte här om det ska vara naturliga bilder. :)

 14. 21 carina

  bra ide’

  tänker igenom sekretess av identitet och återkommer

 15. Helt suveränt initativ! Inspirerat av Kate Hardings BMI-project? http://kateharding.net/bmi-illustrated/

  • Ja, delvis – jag länkade till det i ett av de ursprungliga blogginläggen som var upprinningen till alltihopa. Och tack!

 16. 24 Stina

  HELT FANTASTISKT! Själv har jag mycket prestationsångest och tränar därför en hel del, blir dock ändå inte nöjd med mig kropp. Så en sida som denna får mig verkligen att öppna ögonen för verkliga, vackra, naturliga och kurviga kroppar, så som de faktiskt borde se ut.
  Jag lägger gärna upp en bild, men vad finns det för säkerhetsvillkor? Man vill ju inte att den hamnar i fel händer…

 17. 25 Emma

  Underbar idé med detta! Men jag håller med ovan om att det bör sättas en vattenstämpel på bilderna så man inte behöver oroa sig för att de ska dyka upp på andra ställen. Får se om jag vågar skicka in någon bild på mig själv!
  Till er som vågar, starkt jobbat! :D Till er, som mig, tvekar, våga vara den du är!

 18. 26 Jonas

  Hej skulle kännas bra att titta på en bild på sig själv på din site. Har aldrig tidigare lagt ut bilder på mig själv eller dylikt pågrund av sekretess – säkerhet mm.

  När man skickar två bilder till dig kan man skicka helkroppsbilder utan ansikte ?

  Hoppas man får någon kommentar om man lägger ut sin bild …. man är ju inte 20 år längre..

  • 27 Nora

   Det står där uppe att man väljer själv hur mycket man vill visa, så strunta i ansiktet, det verkar det vara flera som gjort! Det ska jag själv göra i alla fall… Även om jag inte skäms för min kropp

 19. 28 Lisa

  Får man vara med även om man är naturligt smal, vältränad och har en traditionellt snygg kropp? För vi finns ju faktiskt också representerade i den vanliga populationen… känns som om det drar väldigt mycket åt det överviktiga hållet och alla ser faktiskt inte ut så.

  • ”Alla får vara med. Oavsett kön, ålder, storlek eller hur naken man är bekväm med att vara.” Varför skulle du inte få det?

   Jag publicerar de bilder som kommer in, det är det urval som görs. Jag tycker det är olika kroppar som visats redan, och jag kan berätta att det är väldigt många olika kroppar som väntar på publicering.

 20. Detta projekt tycker jag låter mycket bra. Allting som kan avdramatisera denna kroppsfixering och feltolkningar är en bra utveckling.
  Varför sätter man alltid likhet mellan nakenhet och sex? Varför kan vi inte vara naken när vi känner för det.När det är varmt tar man av sig och när det är kallt måste man ju ha något på sig.

  Hur sänder vi in bilder?

 21. 32 instantjen

  Verkligen en bra sajt, frågar som Hans, hur sänder man in bilder?

 22. 33 so

  Hur lång tid tar det innan man kommer med? Skickade in för ganska längesen.
  Men, jag förstår att många vill vara med! Kul!

  • Det kom JÄTTEmånga på en gång, de trillar ut en om dagen i ordning som de kom in. Men jag förstår att du är otålig!

 23. Kanske dags för två om dagen? Eller åtminstone mejla de kommande. Ingen vill ju missa sig själv :) /P

 24. 36 Fantesstic

  Vilken underbar sida!
  Kämpat med självförtroendet och ätstörningar nästan hela livet..
  En dag ska jag våga, ska bara se till att bli av med bullen i ugnen först ;)

 25. 37 Cicci

  Bra gjort av dig. Jag har efterlyst ett forum för fotografer (är en själv) där temat är nude art och att allt som laddas upp och alla kommentarer granskas så att man kan vara säker på att det som publiceras och responsen är seriöst och med fokus på bilden och konsten. Kroppar är vackra på så många sätt, särskilt de rynkiga och skrynkliga. Självklart skickar jag ett bidrag hit.

 26. 38 Marika

  Jag har precis skickat in och hoppas komma med.
  Pirrigt men spännande.

 27. 39 kat

  Hur funkar det? Får alla vara med? Jag skickade in bild för över en månad sen. Är det så många i kö?
  mvh
  kat

 28. 41 Img

  Finns det nån tidsgräns för hur länge det här projektet ska hålla på? Jag undrar för jag vill vara med men väntar på att ”fotografen” (hon med den dyra flashiga kameran) ska komma hem och det kan ta ett tag. Går det bra att skicka in bilder nån gång i April eller är det för sent? Just ja, jag är jättetjock och det är därför jag vill vara med (väger över 100 pannor). Sist jag visade ”avklädda” bilder av mig på nätet var 2005 men då hade jag korsett på mig som höll in magen, och dessutom var jag sminkad och stod och posade och hade mig. Nej de bilderna duger inte här om det ska vara naturliga bilder. :)
  +1

 29. Jättebra initativ!

 30. 44 Robin

  Håller med övriga positiva kommentarer, jätte bra idé och skönt att se ”vanliga” människor och inte bara ”supermänniskor” som i media. Tittar in någon gång i veckan :)

 31. 45 Ronja

  Jättebra idé tycker jag. Kul att titta på normala kroppar för en gångs skull och inte bara de retuscherade i reklamen. Jag vill nog vara med, ska försöka ta bilder. =)

 32. 46 Peter

  Det här är fantastiskt. Har haft projektet ”Vanliga Kroppar” (http://www.angelfire.com/folk/vanligakroppar/) bokmarkerat i något/några år nu och besöker den då och då för att bli glad. Men det updaterades aldrig så jag googlade på det idag och kom hit istället. Nytt bokmärke! Trots min mjölkpaketsformade kropp känns det här som nåt jag kan klä av mig för. Gött mos från Götet!

 33. Hej!
  Jag undrar om man får skicka in en bild om man är underviktig och har en ätstörning?
  Jag tror att det vore tufft men givande för mig att få respons på min kropp..
  Men du väljer ju naturligtvis, skulle dock uppskatta svar!

  Vänliga Hälsningar
  Clara

 34. Hej. Mina bilder kom inte med. Blev de ”underkända”?

 35. hej har läst. ska fundera lite
  intressant projekt

 36. 52 Bengt

  Som kille ska jag ha minst kalsong på mig eller, känns som att vårat könsorgan och dess storlek är något som det är ett strängt kroppsideal på för oss killar även om den sällan syns. Eller är det något annat skäl till att alla har underkläder på sig?

 37. 54 Molly

  Hej Julia, superbra idé och härliga bilder, fantastiska människor.
  Undrar dock om jag är ensam om att störa mig på alla dessa ‘du är så modig’-utrop?? Kommentarerna vimlar av dem så fort det inte är en 22-årig kropp på 47 kg och utan kroppsbehåring; som om det är något fel på kroppen man kommenterar och vederbörande är MODIG som ändå vågat?! Lite som ‘du är så vacker FAST du är tjock’. Eller nojjar jag bara nu? Vet bara att jag själv hade dött en smula…

  • 55 Peter

   Jag förstår hur du tänker, fast jag håller nog inte nödvändigtvis med. Oavsett hur man ser ut kan man ju vara onöjd med sin kropp. Är man det kanske man blir glad för lite pepp även om det är felmotiverat. Men det är klart, är det avsaknad av sånna kommentarer på folk som är uppenbart smala kanske det är lite fel. Ja, inte fel men… Får se om jag ändrar inställning när min bild är uppe.
   Fridens.

 38. Ska bara klippa till bilderna, så mailar jag dem på stört, glömde bilden med pappret, så får fixa det också.

 39. 57 solig

  Vill bara säga att jag tycker bloggen och initiativet är fantastiskt- både för anledningen av att rekonstruera de sjuka och tråkiga idealen och för den anledningen att jag är estet och älskar att titta på kroppar, haha, men utifrån just det perspektivet du beskriver att när ”det är som ett omklädningsrum där alla får vara med”. jag ser kroppar mer som olika karaktärer. fram för mera variation, det är ju det som gör saker kul. personlighet!

 40. Hej!
  Helt otroligt bra idé som jag stöder mer än gärna! Bara jag kommer till skott med att ta bilder osv. alltså…
  Men i alla fall, så trevlig idé :)
  //Saranna

 41. 59 Hanna

  Hörde talas om projektet när jag lyssnade på p3 Kultur, tycker det är helt fantastiskt att se alla människor. Alla kroppar, som är lika och ändå så extremt olika. 170 cm och 65 kilo kan se ut på många sätt!

 42. 60 Sabina

  Jaaaaaaa!! Äntligen!!!!
  Fantastisk sida! Fantastiskt initiativ!!
  Våra kroppar som är så bra.. trots att vi plågar de, förstör de, gömmer de och framför allt aldrig blir nöjda med!
  Tack, underbara människa för att du har skapat denna sida!
  Jag återkommer med en bild..
  Kram

 43. 61 Becca

  Mycket bra sida! jag själv som tvekar stort på min kropp letade efter något annat än de där modell kropparna.. och hittade denna sida. här får man se hur folk egentligen ser ut, och det höjer ens självförtende en hel del! tack för en underbar sida!

 44. 62 Emma

  Måste bara säga att den här sidan gjorde hela min dag! Dagen började med att jag bara kände mig ful, tjock och fel och den känslan blev inte bättre ju längre dagen led. Så låg jag där i soffan på kvällen, tyckte synd om mig själv och slöbläddrade bland bloggar. Och så snubblar jag bara sådär över detta helt fantastiska initiativ! Nobelpriset (eller nåt) nästa! :) Plötsligt stod jag där själv och fotade mig själv i bara underkläderna och tänkte att: tja, det kanske inte är så tokigt ändå. Det är ju en kropp, min som andras :) Kanske att jag tar mod till mig och skickar in en dag. Nu ska jag krypa till kojs och bara tänka snälla tankar om mig själv. TACK!

 45. 63 Christina

  Jätte fin blogg. Kroppen är själens verktyg och alla kroppar är olika, precis som vi människor är och ska vara också. Alla kroppar är vackra, synd bara att det ska vara så hopplöst svårt att säga det om den den egna kroppen. Jag hittade ingen bild här som skulle ha väckt tråkiga eller negativa tankar/känslor. Så alla ni som låtit publicera ert foto här, ni är vackra människor, låt ingen säga nåt annat om er. Kram till er alla.

 46. 64 Malin

  Funderar på att vara med!! Men hittar inget bra kort… Ska fortsätta leta o snart kommer nog en bild på ”lill” mig oxå!!! ;0)
  Super BRA initiativ!!!

 47. 65 Lina

  Oooj vilken grym idé!! verkligen supergrym blogg :D Så otroligt vackert me alla så ”vardagliga” och olika kroppar! Någonting som verkligen borde uppmärksammas mer.

 48. Alltså, det här är ju helt fantastiskt! HELT vad typ ALLA behöver! Man borde sätta folk o tvångstitta på den här bloggen.:P

 49. 67 Jesper Söderberg

  Jag vill vara med.
  Är trettionio varken vältränad fet elr mager ngt där i mellan…
  mvh Jesper

 50. 68 Lisa

  va fin du är som gör detta. jag blir alldeles rörd. jag har länge tyckt att min kropp inte duger, att den borde vara bättre. jag ska skicka in en bild imorgon om jag vågar!
  helt fantastiskt att se alla dessa personer som skickat in bilder på sina fina kroppar :) no shame liksom, helt lovely!

 51. 69 NN

  Jag skickade in en bild i början på september förra året och den har fortfarande inte publicerats (!!) vilket jag tycker är lite märkligt. Jag väger inte ens samma längre som jag gjorde då bilden togs så skulle den mot förmodan läggas in så är den egentligen inte ens aktuell längre. Jättetrist!

 52. 71 Josefin

  Får man vara med även om man har drabbats av cancer? Jag är visserligen fri för tillfället, men vem vet om jag ens finns kvar när bilden publiceras (vilket jag både tror och hoppas att jag är). Men kan det vara stötande att skicka in en bild på en kropp som kanske inte är helt…hmm, vad ska jag säga, i detalj 100% komplett? Jag vill ju visa att man kan vara och känna sig ok ändå :-)

 53. Josefin – Nu är det inte min blogg och inte jag som bestämmer. Men jag tycker det är SJÄLVKLART att du också ska vara med! Skicka in och berätta vem du är och varför du inte är, som du säger, 100% komplett.

 54. 76 Emma

  Underbart initiativ!
  Jag skickade in min bild förra veckan.. Men den verkar ha försvunnit..

 55. försöker samla mod till att vara med på en bild här..

 56. 78 Anton

  Mycket bra!
  Funderar på att delta, men måste tänka på saken.. skäms lite!

  Tycker alla är så modiga :)
  kärlek!

 57. Jag måste samla till mej lite mod tror jag, eller ja alltså.. jag visar juh bilder i underkläder på min blogg?
  http://vikten.salkert.se/category/bilder/
  Men ska jag våga på någon annan sida, det är frågan..
  Jag avskyr min kropp, men den ser ut så pga tidigare ätstörningar, två graviditeter och pendlade i vikt.
  Graviditeterna gjorde nog mest, men det är även dom som gör att jag kan leva med min kropp, jag fick något otroligt vackert för att förstöra min kropp. :p

 58. 80 lenamarie

  _ Håller med tycker det är modigt, men man ska inte glömma att många är nöjda med sin kropp ! (härligt ).Önskar jag kunde tillhöra dem, min ålder till trots 43 och 2 barn… är jag ändå blyg och osäker….

 59. 81 Ida

  Eg vil gjerne vere med. Viss det er i orden å skrive på norsk?

 60. 82 lisa

  sitter och funderar. ska man göra det. men jag tror inte att jag vågar och inser att jag tycker nog inte om min kropp så mycket ändå, än fast jag tror att jag gör det. men jag skulle vilja våga! någon dag kanske kanske kanske!

 61. 83 Jag

  alltså, man vill ju vara med men jag vågar ju inte..

 62. 84 misha

  mycket bra sida! ska ta bilder och skicka in :)

 63. 85 Tess

  Jag funderar absolut på att vara med! Superbra idé verkligen :) Jag har bara en fråga, ungefär hur lång tid skulle du säga att det tar innan ens bild blir publicerad?? Ha det bra!

 64. 86 ulrika

  Skickat in nu! :)

 65. 87 Anna

  Underbar grej som många behöver. Jag är en av dem! Ska plåta lite sen skicka in nått senare =)

 66. 88 C

  Hittade hit nu och vilken jävla bra sida! Är själv inte alls nöjd med min kropp men när jag satt och kollade runt här och hittade en bild på en tjej vars kropp såg ut precis som min, var lika lång och vägde ungefär lika mycket, så blev jag så glad att jag började grina! Jag tyckte att hon hade en sjukt snygg kropp och när jag insåg att jag själv ser lika dan ut :D Tack Tack Tack, riktigt bra!

 67. 89 Emma

  Jag tog precis mod till mig och skickade in! :D Fjärilar i magen :s

 68. Gillade verkligen den här projekt och känner för att jag vill vara med

 69. Jag ska minsann också våga snart. En gammal ätstörning som spökar i mitt huvud just nu när välgörenhetskilorna har kommit in, men ska minsann våga jag med !

 70. 92 Sandra.

  Ska bara hitta mig en fotograf, sen så skickar jag in en bild. ^^

 71. 93 Veronica

  jag är bara så rädd att något ex eller föredetta vän (har tyvärr många sådana) ska känna igen mig och sprida den vidare… hoppas att jag en dag finner mod, för detta är verkligen något jag vill stödja!

 72. 94 V

  Skickade in en bild i slutet av maj, kan det vara så att den försvunnit eller ligger det många på kö?:)

 73. 95 mia

  ska det vara ett mellanrum mellan @:et och texten som du skrivit eller är det bara så för att folk ska förstå och se texten lättare?

  • Det är för att spambottar inte ska fånga upp det som en mailadress och skicka mig massa skräp.

 74. Verkar spännande detta! Skickar nog in en bild jag med. :-)

 75. 98 Anna Bergkvist

  Hej, jag är nu 42 år och haft ätstörningar i perioder sedan 20 års åldern. Jag hsr pendlay mellan 47 kg och 72 kg inom mindre än ett år. Ta all hjälp du kan få och gör det NU. Ätstörningar har inte så mycket med vikten i sig att göra, utan mer att få ett sunt tänkande runt ätandet och vikten och din sjäövkänsla och det är viktigt att du får hjälp så snabbt som möjligt, både för kroppen och för själen. Jag har varit inlagd flera gånger och träffat många med samma problem. Det går att få hjälp och bli fri från sina symtom som begränsar livet och förstör din hälsa. Livet har så mycket att erbjuda deg som du annars kanske missar. Jag önskar dig lycka mod och styrka och hoppas att du ser till att få den hjälp du behöver och har rätt till. Tag stöd av ngn du litar på, och på dina villkor
  Stor kram till dig! Anna

 76. Vilken fin sida! Det behövs sååååå mycket i den här tiden!

 77. 100 pelle

  Mycket fin ide !!

 78. Riktigt intressant att läsa om alla människor med samma tankar som än själv! Toppen idé det här


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: